Literair moment


Cobi van Baars en Monica Boschman in Filmcafé Grave

Op zondag 26 november dragen schrijvers Cobi van Baars en Monica Boschman in het Filmcafé Grave voor uit hun nieuwe romans. Ook gaan ze in gesprek met elkaar en het publiek. Een gedachtewisseling over toeval, de waarheid van fictie en de kracht van taal. Een ontroerend programma van 12.00 tot 14.00 uur, voor iedereen die van lezen en/of schrijven houdt. Een kaartje voor het Literair Moment kost 5 euro, fijn als je vooraf een plaats reserveert. De zaal is open vanaf 11.30 uur, na afloop signeren beide schrijvers hun boeken.

De onbedoelden
Cobi van Baars is schrijver en schilder. Dit jaar verscheen bij Atlas Contact haar vierde roman: De onbedoelden. Dit boek over de adoptie van een tweeling in de jaren zestig in Limburg werd door de landelijke pers lovend ontvangen. 'Buitengewoon boeiende roman' (NRC) door 'een auteur van formaat' (De Volkskrant). De onbedoelden is een indringend verhaal over beloftes, missers en hiaten over de weerbarstigheid van de waarheid en haar eigen instrument: het toeval.
Cobi van Baars woont in Cuijk en studeerde moderne Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Meer over deze auteur: www.cobivanbaars.nl


Zolderdagen
Monica Boschman is dichter, journalist en schrijfdocent. Na drie poëziebundels verscheen dit jaar bij Uitgeverij Moira haar debuutroman Zolderdagen. Het boek gaat over een vrouw die zich een week lang schuilhoudt op een zolder. Twee dochters gaan in de bergen op zoek naar hun moeder, de derde dochter kijkt in stilte toe op zolder. Subtiel, poëtisch, bespiegelend. In Zolderdagen worden fragmenten van een leven opgeschud, dicht op de huid en met humor. Een roman over de kracht van een vrouw, de taal, het leven.
Monica Boschman woont in Gassel en studeerde Nederlandse taal en letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Meer over deze auteur: www.monicaboschman.nl

Filmcafé Grave
De voormalige filmzaal van de Generaal de Bons Kazerne is omgevormd tot de nieuwe plek van Filmcafé Grave. Daar is vanaf september een gevarieerd aanbod aan filmhuisfilms te zien. Deze mooie plek groeit ook als cultureel podium. Het Literair Moment op 26 november, met twee schrijvers uit het Land van Cuijk, is daar een voorbeeld van. Een volgend Literair Moment is op zondag 28 januari 2024, tijdens de poëzieweek. Een overzicht van de films en andere activiteiten vindt u op deze site. Het adres van de Generaal de Bons kazerne is Maximiliaan de Manstraat 2 in Velp (NB).