Nieuws


Er wordt keihard gewerkt!

19 juni

Het is van onze kant een tijdje stil geweest, maar schijnt bedriegt! Vrijwilligers zijn iedere zaterdag - en ook vaak door de week - druk aan het werk om stoelen en tafels van een nieuw kleurtje te voorzien. Gordijnen worden gewassen en brandwerend gemaakt, nieuwe zijn besteld.
De toiletten worden aangepast en een hele nieuwe toiletgroep wordt gecreëerd. Aansluitingen voor de horeca worden gemaakt. Aanpassingen voor mindervaliden worden gemaakt, de bar wordt weer gemonteerd en alle elektra wordt vervangen.
Zo is ook in de operatorruimte alle oude elektra verwijderd en wordt vernieuwd. De ruimte krijgt nu een nieuwe, frisse kleur.
U ziet, we zitten niet stil en we doen er alles aan om het geheel in orde te hebben voor de opening op 10 september!

De foto's geven u een indruk van de werkzaamheden.Gaatjes dichtmaken en schurenEn... verven maarOok de tafels worden aangepaktVloer voorbereiden voor egaliseren

Muur schoonmakenStoelen schuren, gronden en lakkenDe bar krijgt weer vormOprit mindervaliden naar toiletHet werk vordert gestaag

23 mei

Operatorruimte wordt schoongemaaktDe oude bar wordt vakkundig gesloopt...Blik in de zaal vanuit operatorruimte...om hem hier nog vakkundiger op te bouwen!Opbrengst crowdfunding: € 20.427!

Crowdfunding afgelopen

Hoera!! De crowdfunding is zeer succesvol afgerond en dat hebben we te danken aan 286 fantastische donaties! Ons streefdoel was € 15.000, maar bij het sluiten van de markt stond de teller dus op € 20.427! Hier kunnen we echt veel mee doen. Dankzij jullie genereuze donaties hebben we ons doel bereikt en kunnen we in september een prachtig podium met filmzaal realiseren.

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze campagne en ons heeft geholpen ons doel te bereiken. We hadden dit niet kunnen doen zonder jullie steun en vertrouwen. We kijken er enorm naar uit om ons podium in september te openen en jullie allemaal te verwelkomen.

Nogmaals bedankt voor jullie steun en we hopen jullie binnenkort te zien!

Met bijzondere dank aan: Kunstloc, ProvincieNoord-Brabant, Voordekunst, Generaal de Boskazerne en Advocatenkantoor Joseph.


Inmiddels € 20.000 opgehaald!Laatste week crowdfunding

We zijn als Stichting Maas Podium (waar het Filmcafé een onderdeel van is) ontzettend dankbaar en blij voor wat er de afgelopen weken om ons heen allemaal gebeurd is wat betreft de crowdfunding! Wat hebben wij een betrokkenheid en warmte gevoeld vanuit de hele Graafse bevolking en ver daar buiten. Het was ontzettend fijn om te ervaren dat men ons niet is vergeten!
Het is nu aan ons om uw vertrouwen niet te beschamen en daar doen we hard ons best voor. Zoals u ziet zijn we begonnen met de noodzakelijke aanpassingen.
Ondanks dat we ontzettend blij zijn met het reeds opgehaalde bedrag, juichen we iedere donatie nog steeds toe. De crowdfunding loopt tot en met 7 mei. We moeten echt vanaf nul beginnen. Naast de subsidie van de gemeente die we kregen voor de aanschaf van de apparatuur (projector, scherm, audio e.d.) moet alles aangepakt en/of aangeschaft worden! Bioscoopstoelen hadden we al aangekocht en onlangs kochten we ook al stoelen en tafels voor het horecadeel. Maar verder moet er vanaf theelepeltje tot en met koelkast(en) alles worden aangeschaft. Nieuwe gordijnen, oude laten reinigen enz. Boei, de eigenaar van de gebouwen, draagt zorg voor de aanpassingen aan de toiletgroepen en de elektra e.d., maar daarnaast blijft er nog genoeg voor ons over.
Dus u hebt nog een weekje de tijd om uw donatie te doen (als u dit nog niet heeft gedaan). En u weet, naast eeuwige dank zijn er ook leuke tegenprestaties onzerzijds te kiezen.

Help ons en doneer nu!

Samen met u zorgen we ervoor dat cultuur weer een mooie plaats in onze samenleving krijgt!


Werkzaamheden gestart in De Bonskazerne

30 april

Al het houten meubilair wordt geschuurdHet oude podium wordt verwijderd

Achter in de zaal was een klein podium. Vroeger stond hier een bar. Dit podium wordt verwijderd, want op deze plaats komt wederom de horeca.

Andere stoelen worden gereinigdEn... het podium is verwijderd

Op de plaats waar vroeger de horeca was, komt deze nu weer terug. Er kwam zwaar materieel aan te pas en veel mankracht, maar het podium is weg en de horeca zal er in ere hersteld worden.

Streefbedrag gehaald: € 15.000 aan donaties ontvangen... maar we willen nog graag even doorgaan...


Ons streefbedrag van €15.000 is gehaald, dankzij alle betrokken donateurs! We zijn al deze gulle gevers, inmiddels meer dan 240, ontzettend dankbaar. We zijn enorm blij met alle steunbetuigingen die we mochten ontvangen. We zijn er nu echt van overtuigd dat het Filmcafé Grave (en Maas Podium dus ook) nog ontzettend leeft onder de bevolking van Grave e.o.
Dat hebben we ook de afgelopen week ondervonden bij het rondbrengen van zo'n 5500 flyers en de bezoekjes die we brachten aan een aantal ondernemers. Mensen gaven ons zelfs zomaar een donatie in een enveloppe!
Erg bemoedigend is ook dat er zich inmiddels een aantal nieuwe vrijwilligers heeft aangemeld, ieder met zijn eigen talenten, een welkome aanvulling.
Met het reeds gedoneerde bedrag kunnen we nu echt gaan werken aan het realiseren van een prachtige zaal. De crowdfunding loopt tot 7 mei, dus we gaan nog even door.
Door nog wat extra financiële ruimte te creëren kunnen we dadelijk echt iets fantastisch neerzetten! Het klinkt eenvoudig, maar hoe groter de opbrengst, hoe mooier straks de zaal zal stralen en hoe sfeervoller we u kunnen ontvangen!! Uw donaties blijven dus nog steeds van harte welkom!
Houd Instagram en Facebook in de gaten, abonneer u op onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Eén van onze vrijwilligers doet een flyer in de bus.De eerste mijlpaal: € 10.000 al gedoneerd!De eerste grote mijlpaal!!!!


Wat geweldig! Dit hadden we nooit durven hopen! Binnen een week hebben we al €10.000 opgehaald, dankzij al die betrokken donateurs. Heel, heel veel dank.
Alhoewel dit boven onze verwachting is, realiseren we ons dat we er nog niet zijn. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we er samen en dankzij jullie iets heel moois van gaan maken.
Huurcontract getekendHuurovereenkomst getekend


Nu kunnen we het officieel melden: de huurovereenkomst met Boei, de eigenaar van de Generaal de Bonskazerne, is getekend. Het was een feestelijk moment voor alle betrokkenen.
En zoals te lezen op de site van Boei: "Hiermee staat (bijna) niets meer in de weg om vanaf september van dit jaar actuele arthouse- en familiefilms te vertonen voor een breed publiek."


Met een ferme handdruk bezegeld


En nu gaan we hard aan de slag: gordijnen ophangen, tafels en stoelen verven, alle apparatuur bevestigen, de horeca inrichten. Er zal nog wel wat water door de Maas stromen, maar de opening is op 10 september gepland en de eerste (film)voorstelling is op 11 september. Wie weet, zien we u dan!

1 2