Nieuws


Première voorstelling

11 september

Waar we zolang op hebben moeten wachten. ruim acht jaar, gebeurde dan eindelijk jl. maandagavond: er werd weer film vertoond in Grave! Voor een uitverkochte zaal werd de prachtige historische film Oppenheimer vertoond. Het gedonder van het onweer op de achtergrond zorgde voor een nog mooiere sfeer bij deze film...
Jos Hilte verzorgde de inleiding en gaf zo meer diepte aan de beleving van deze film. De horeca stond in de pauze zijn mannetje, kortom: ondanks de nog aanwezige hitte in de zaal een geslaagde avond.
Wilt u deze film ook zien? Voor a.s. zondagmiddag (15.15 uur) zijn nog er nog een paar plaatsen beschikbaar!
Maar er zijn nog veel meer prachtige films te zien bij ons. Kijk hier voor op ons programma en u kunt online direct reserveren.


Opening

10 september 2023: Filmcafé Grave officieel geopend

Open monumentendag (vrije inloop)

9 september

Wees welkom in het gloednieuwe Filmcafé Grave tijdens de Open Monumentendag a.s. zaterdag 9 september! We hebben een geweldige dag voor jullie in petto, boordevol kortfilms, trailers en meer.

De projectoren draaien de hele dag door prachtige short movies, zodat jullie kunnen genieten van de nieuwe filmzaal van het Filmcafé.

Onze bar is geopend en staat klaar om jullie te voorzien van lekkere drankjes.

En als kers op de taart zal de charmante Suitcase Suzy (Suzanne Menheere Vocals) elk uur een optreden verzorgen dat je niet wilt missen!

Reden genoeg dus om even binnen te wandelen zaterdag! Tot dan!


Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover; de deuren van onze zaal op het terrein van De Bonskazerne gingen wagenwijd open. Het was de try-out voor vrijwilligers en hun familie, vrienden en kennissen.
Want voordat we echt van start gaan en we u hopen te ontvangen, waren we heel benieuwd of alles waar we zo hard aan hadden gewerkt ook in de praktijk zou voldoen. Staan de stoelen goed, is het geluid niet te hard of juist te zacht, ontstaat er geen opstopping aan de bar, hoe gaan de looplijnen enz. enz. Conclusie: in grote lijnen is alles in orde, maar hier en daar moeten we echt nog wel even iets bijstellen. Het was dus een zinvolle try-out. We zijn direct met alle tips aan de slag gegaan!
Fijn voor u om te weten! Want, vanaf 11 september staat we voor u klaar! U hebt toch onze filmaanbod voor de komende 2 maanden al bekeken (klik hierop)? Want naast de bekende Oppenheimer en Barbie zijn er net zoals u vroeger van ons gewend was weer pareltjes geprogrammeerd. Wat dacht u van Last dance, Sisi & Ich of A man called Otto (met Tom Hanks), om maar wat te noemen?
Wilt u al eerder komen kijken? Dat kan a.s. zaterdag 9 september. Tijdens de Open Monumentendag zijn wij open voor u en zijn er allerlei activiteiten. Ook worden er enkele m.n. short movies vertoond. Op 10 september is de officiële opening voor genodigden.


Openluchtfilm groot succes!Heerlijk weer, prachtige film en vooral heel veel enthousisaste mensen. De openluchtfilm was een succes. De terrassen zaten helemaal vol en de rest van de beschikbare ruimte was ook gevuld met publiek dat op meegenomen stoeltjes plaatsnam. Wij danken u allen voor de ruimhartige donaties en laat dit een mooie opmaat zijn voor onze start op De Bons.
Op 9 en 10 september bent u van harte welkom op de Open Monumentendagen en dan... op 11 september de eerste film: Oppenheimer. Voor het volledige programma klik hierop.


Openluchtfilm 19 augustusHet doek is er klaar voor!


uit: Une belle Course


Une belle Course op de Markt van Grave


Voordat wij, het Filmcafé Grave begin september onze deuren openen in de Bonskazerne, wordt er op zaterdag 19 augustus een oude traditie in ere hersteld: de openluchtfilm in het centrum van Grave. Schuif aan op één van de vele gezellige terrassen of neem uw eigen stoeltje mee. Rond 21.15 uur wordt de recent uitgebrachte Franse film "Une belle Course" vertoond. Een heerlijke feelgoodfilm waarin de 92-jarige Madeleine een taxi belt om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

We hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. Bij twijfel houden wij u via onze website en sociale media op de hoogte.


Trots melden wij: ons eerste programma is bekend!Programma voor september en oktober


We zijn blij en vooral heel trots om u ons programma te tonen voor de komende twee maanden! De programmacommissie heeft ontzettend hard gewerkt en is er in geslaagd om een geweldig mooie reeks films te kunnen presenteren.

Zoals u ziet is er een ruime keuze, zodat er voor ieder wat te kiezen is. Op één na zijn het recente films (uit 2023). We openen met de kaskraker Oppenheimer, om u vervolgens mee te nemen in de wereld van Barbie.

In het kader van het Cinekidsfestival zijn er in de Herfstvakantie speciale voorstellingen voor kinderen.

Een aantal films zal vooraf ingeleid worden door onze deskundige Jos Hilte, zoals hij dat ook vroeger deed bij onze filmvoorstellingen.

Kijk goed naar de data, want de films worden niet meer standaard op de maandag en woensdag gedraaid.

We hopen u spoedig te zien!!

De vrijwilligers van het Filmcafé Grave kunnen niet wachten om u te mogen ontvangen!

Download hier het programma.
Het begint er steeds meer op te lijken

12 augustus

Horeca en bar in wordingElektra is geheel vernieuwdAntislipmat op maat makenVerlichting in de keuken brandtMet zijn allen lekker aan de slagAlles moet straks brandschoon zijnHet Filmcafé krijgt steeds meer vorm!

23 juli

Zo langzaam maar zeker krijgt het Filmcafé vorm. Het filmdoek hangt op zijn plaats en ook de geheel verbouwde bar staat op zijn plek. Inmiddels staat hij al helemaal in de grondverf. De vloer t.b.v. de horeca is geëgaliseerd en afgelakt en momenteel worden de achter- en zijmuren netjes strak getrokken. Alle stoelen en tafels hebben een fris kleurtje gekregen. Ook het miva toilet is geplaatst en operationeel. En we gaan nog wel eventjes door om alles op tijd af te krijgen. We willen klaar zijn op het openingsweekend van 9 en 10 september. Dat is tevens Open Monumentendag, dus kom gerust een kijkje nemen. Op 11 september is de eerste filmvoorstelling gepland.
Om het seizoen af te trappen vertonen we op 19 augustus de film "Une belle Course" op de Markt van Grave. Binnenkort hoort u hier meer over. Kom gerust langs en neem plaats op een van de terrassen of neem uw eigen stoel mee.
We hopen u snel te ontmoeten!


De vloer t.b.v. de horeca wordt geëgaliseerdDe bar krijgt een grondlaagHet filmdoek is geplaatstEn krijgt een kleurtjeVele handen maken licht werkLangzaam maar zeker...

24 juni

Vloer t.b.v. de horeca wordt gestortOok de toegang krijgt een kleurtjeToen en nuDe zaal nog in gebruik als kantine (met een c).En de zaal zoals hij nu is; een mooie filmzaal in wording met mogelijkheid tot bredere culturele activiteiten en een gezellige horeca!1 2