Literair moment februari


Literair moment

Karin Verhaak gaat in gesprek met Peter Brouwer

Karin, zelf schrijver van een drietal romans gaat in gesprek met Peter over zijn onlangs uitgekomen roman. Op 'Alles wat ik ben' gaat over de blauwdruk van een jeugd. Over familie, dubbelhartigheid, geloof en idolatrie, activisme en schuivende panelen. Een verhaal ook over waarheid en herinnering. Verrassend actueel, door het spoor naar politieke netwerken. Wees welkom in Filmcafé Grave, onderga maar neem vooral ook deel aan dit gesprek.


Over Peter Brouwer

Peter WJ Brouwer is schrijver, vertaler en theatermaker. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Hij debuteerde als romanschrijver met Het Siamees moment (2017), gevolgd door Het oog van de kraanvogel (2021). Eerder publiceerde hij drie goed ontvangen dichtbundels. Brouwers werk verscheen in bloemlezingen, tijdschriften en feuilletons. Zijn werk is een aantal keren bekroond of genomineerd.Over Karin Verhaak

Karin Verhaak-Kersten (1955) , journalist, columnist en schrijver, was ruim dertig jaar werkzaam als journalist in binnen- en buitenland.
Naast haar werk als redacteur en mede eigenaar van Peel en Maas uitgevers, werkte ze in Ghana, Suriname, Malawi en Turkije.
In 2010 kwam haar gedichtenbundel Blote schoenen uit. Haar eerste boek Anju verscheen in 2015, gevolgd door de roman Match die drie jaar later op de markt kwam. Haar laatste boek Verbonden verleden werd in 2021 uitgebracht.
Alle drie de titels zijn aangekocht door de Nederlandse bibliotheken. In de zomer van 2022 plaatste Bol. Com de roman Verbonden verleden in het rijtje van beste vijftien zomerboeken.
Momenteel werkt ze aan haar vierde boek, ze hoopt het dit jaar nog uit te kunnen geven.