Poëzieweek 2024


met Vicky Francken, Rinske Kegel en Monica Boschman


Op zondagochtend 28 januari viert Filmcafé Grave de Poëzieweek 2024 met dichters Vicky Francken, Rinske Kegel en Monica Boschman. Deze dichters dragen van 11.00 tot 13.00 voor en gaan met elkaar en het publiek in gesprek. Het thema van de poëzieweek is 'thuis'. Als je gedichten ziet als huizen van woorden, bouwen de dichters deze ochtend in de filmzaal een nieuwe stad. Bundeltitels als 'Röntgenfotomodel' (Vicky), 'Als het maar een vacht heeft' (Rinske) en 'Vindersloon' (Monica) zijn de eerste stenen. Weet je welkom in Filmcafé Grave en laaf je aan de taal van deze dichters.Vicky Francken

Vicky Francken (1989) is dichter en vertaler. Haar debuut 'Röntgenfotomodel' (2017) werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs, ze vertaalt proza en poëzie uit het Frans en maakt graag poëziecollages. Samen met Lies Van Gasse en Jeroen Braspenning werkte ze aan ververs.app, een gratis beschikbare online toepassing om gebruikers met beeld en taal te laten spelen en experimenteren.Rinske Kegel

Rinske Kegel (1973) is schrijver van poëzie en proza. Zij publiceerde o.a. in De Revisor, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn. In november 2019 verscheen haar poëziedebuut 'Als het maar een vacht heeft' bij uitgeverij De Zeef.
Bij Palmslag gaf ze 'Dierenrijk' uit, een boek over taaldieren. 'Zo stil mogelijk iets frituren' is haar derde poëziebundel, die onlangs verscheen bij uitgeverij Van Groningen. Meer informatie op www.rinskekegel.nl.
Monica Boschman

Schrijver en schrijfdocent Monica Boschman (1965) publiceerde in 2023 de bundel 'Vindersloon' en de roman 'Zolderdagen'. Haar poëzie is ook te lezen in twee eerdere bundels, tijdschriften en kalenders. Monica schrijft daarnaast wandelverhalen en andere artikelen. Haar schrijfwerk gaat naadloos over in het uitdragen van ervaring, kennis en kijkwijzen. In cursussen en schrijfretraites inspireert zij anderen om te schrijven wat geschreven wil. Meer informatie op www.monicaboschman.nl.